Homo Consumericus

Självmordssekten Homo Consumericus dyrkar något som kallas  tillväxt, bränner olja och hoppas  på att ett teknist mirakel ska rädda dem. Max Gustafson har tagit sig an en av de svåraste uppgifter som finns: att skapa humor och satir om en miljö som håller på att kollapsa, en värld som går under i realtid. Och allt vi gör är att trycka på snooze. Gustafson vänder skrattspegeln i boken lika mycket mot oss själva som mot giriga storbolag eller sovande politiker.
Låt skrattet bli den väckarklocka som ringer för förändring!

Max Gustafsons Homo Consumericus, är ett verk som med sin unika humor får oss att skratta och gråta över vad som håller på att hända med vår miljö och värld när allt styrs av kortsiktiga vinster och ohållbar konsumtion. Gustafson vänder skrattspegeln i boken mot oss själva precis lika mycket som mot giriga storbolag eller sovande politiker.

Den äkta satiren sparkar aldrig neråt utan alltid uppåt mot maktstrukturer, inskränkthet och uppblåsthet. Men också mot våra egna fördomar och oförmåga att se vad som står på spel exempelvis i klimat- och miljöfrågorna. Skrattet kan skapa förändring.

Gustafson har under många år varit verksam som serietecknare och konstnär och har bl.a. belönats med EWK-priset (Arbetets museum -18).

ISBN: 978-91-98437-97-3