luckor i skrivandet? Placenta förlag tar nu emot manus för lektörsläsning: till dig själv eller som julklapp till den blivande författaren.

Foto: https://www.flickr.com/photos/pdomenick/ (cc by-nd 2.0)

Att skriva kan vara en livslång passion och ett livslångt åtagande, främst mot dig själv. Det första tipset vi har är att skriva boken du kan, inte boken du tror att förlagen vill ha. Det är din berättelse, ditt språk, din ton och gestaltning som är avgörande. Men det är lätt att bli blind inför den egna texten och det är svårt att se styrkorna och svagheterna i ditt skrivande. Om du känner att du kört fast, är osäker på hur ditt manus kan uppfattas eller bara vill utveckla ditt författarskap är det en utmärkt idé att låta en lektör läsa ditt manus.

Placenta förlag erbjuder lektörsläsning av alla slags manus och genrer. Vi kommer att fokusera på komposition, berättarteknik, gestaltning, tempo, karaktärer, miljöbeskrivningar, dialog och trovärdighet och ge en övergripande bild av det du har skapat. Vi kommer att ge handgripliga tips på vad vi ser som ditt nästa steg för att manuset ska bli komplett.

Ett normallångt manus är på ca 120 000 ord. Om din bok är längre än så får du begära en specialoffert. Annars är normalarvodet 6500 kr (ink moms 25%). Om du skriver om din berättelse efter utlåtandet och lämnar in för en ny läsning inom 6 månader får du 50% rabatt på omläsningen.

Utlåtandet är på minst sex sidor och om du befinner dig i Stockholm går det att boka in ett personligt möte vid överlämnandet, alternativt ett möte via Skype. Normalt får du ditt utlåtande inom fyra veckor efter betald faktura.

Erfarenheter som Placentas lektörer har: litteraturvetenskap, förlagskunskap, kreativt skrivande, redaktör från ett flertal allmänutgivande förlag, förläggare, litterär agent.

elton@placenta.se

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    Meta

    K.J. Elton Skriven av: