Releasefest för Jessica Hallbäcks ”Girls just wanna have fun(damental human rights)” 19e sept på Södra Teatern

Onsdagen den 19e september kl 18:00- är det dags för höstens viktigaste bok: Jessica Hallbäcks debut ”Girls just wanna have fun(damental human rights)”. Detta sker på Södra Teaterns Södra Bar. Under kvällen kan ni införskaffa signerade böcker, tygkassar, tryck, träffa Jessica och lyssna på bra musik. Ta med en vän eller två och gör söder. Det finns plats för alla.

Hallbäck är journalisten och konstnären som fått många stockholmare att sätta morgonlatten i halsen med sina adbusts på tunnelbanan. Hennes meddelande är glasklart: ”Om inte alla är fria, är ingen fri!”. De omgjorda reklamskyltarna bär alltid ett tydlig rättvisepatos och feministiska budskap. I ”Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights)” vänder författaren ofta på könsrollerna och den rörelsen synliggör den ofrivilliga humorn av absurdhet och orimlighet som existerar i ett patriarkalt samhälle. T.ex. att kvinnor inte fick bedriva pastejbageri förrän 1831 är bara ett historiskt symptom på felvriden rättvisa som lever än idag.
Vi får i hennes debut även veta hur Snövit känns att läsas om hon var en han (Snöblek) och de förtryckande strukturerna gällde män och inte kvinnor.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    Meta

    K.J. Elton Skriven av: