Villfarelser har lämnat FB!

Villfarelser har lämnat Facebook p.g.a. att han bl.a. blev censurerad. Detta foto som togs bort är otroligt träffande och skruvar bilden av vardagsångest.

Om någon varit orolig för att bilden i fråga skulle fungera som en trigger för personer med självmordstankar anser jag det vara besynnerligt. Den skulle tvärtom hjälpa många att klara depressionen genom att kunna se humorn i vardagen, tristessen och ångesten. Att se det absurda och skratta förlösande. Villfarelser skruvar det hela till en nivå som gör att du skrattar men att det också gör ont. Det är humor med jävligt mycket allvar, på riktigt. Kom ihåg att köpa mjölken efter att du skurit upp handlederna, älskling.

Att underkänna människors humoristiska förmåga oavsett om de lider av en psykisk sjukdom eller inte är mer problematiskt. Dessutom blev Villfarelser återkommande hotad om våld utan att FB stängde av dessa konton. När FB väljer att ignorera konservativa, bruna åsikter eller hot om våld och mobbing och istället censurerar konst är de en del av problemet snarare än en lösning.

Det här är en perfekt blandning av det som är skevt med vårt digitala liv; nättrollen och mobbarna: de som faktiskt gör sig skyldiga till brott som olaga hot går fria och istället tystas en av sociala mediers mest subversiva röster.

Villfarelser finns dock kvar på Instagram så gå in och följ honom där och visa ditt stöd så att storebrorscensur och nättroll inte vinner kampen om ett fritt internet. Frihet att uttrycka dig utan att inskränka någon annans frihet.

vik-tvatt-skar-upp-handlederna

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    Meta

    K.J. Elton Skriven av: