Villfarelser och Nattskiftet ställer ut under Umeå Littfest och Bokvecka

I samband med Umeå Littfest och Bokvecka samutställer Mathias Leclér: Villfarelser och Lisen Haglund: Nattskiftet sin konst på Utopia.

Mathias Leclér har under namnet Villfarelser blivit en stor del av svenska folkets vardag och är en av sociala mediers största aktörer. Han har kommit ut med ett flertal böcker på Placenta Förlag och har tidigare ställt ut på Arbetets museum och Fotografiska m.fl. Lisen Haglund går under namnet Nattskiftet och bör betraktas som ikonisk inom feministisk bildkonst och har en stor internationell publik. Hon debuterade som författare på Placenta 2019.
”Fantastiskt roligt att få chansen att komma upp till Umeå!” menar både Leclér och Haglund.
De kommer att samtala med Yukiko Duke på Littfest om sociala mediers kraft, enrutingar, om skapande och konst. Efter att Littfest stänger dörrarna kommer de i sam­arbete med Utopia, Bokveckan och Placenta Förlag ställa ut deras konst under fredag och lördag kväll. 17:30-19:30 bägge kvällar kan alla som vill komma och beskåda två stora nutida konstnärer. Självklart bjuder vi på vin, musik, försäljning av tryck/böcker och författarna själva.

Var: Utopia, Kungsgatan 65, Umeå
När: fredagen den 13e och lördagen den 14e mars kl. 17:30-19:30
Vad: Två nutida konstnärer med svärta, kärlek och humor
Arrangörer: Villfarelser, Nattskiftet, Utopia, Bokveckan och Placenta Förlag

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    Meta

    K.J. Elton Skriven av: